Dit personlige lederskab har brug for ritualer og god hygiejne

Det personlige lederskab!

 

Et relevant og interessant begreb, der ofte har en hovedrolle i de lederudviklingsforløb, jeg gennem tiden og aktuelt er involveret i.

 

På trods af, det er et velkendt tema, har det dog ikke mistet sin fascinationskraft. Tværtimod stiger behovet for et afbalanceret personligt lederskab i takt med, at kompleksiteten stiger markant i ledelsesopgaverne i disse år. Hvis du spørger mig. 


Og en leder i utakt med sit indre navigationssystem, hyldes sjældent af hverken sine medarbejdere, sin leder, sine lederkolleger eller sin organisation. 

 
Den daglige, indre hygiejne

Som den artige konsulent, jeg er, tager jeg selvfølgelig medicinen selv, og arbejder kontinuerligt med mit eget personlige lederskab.

 

I den forbindelse deltog jeg i sidste uge på en spændende workshop, hvor vi bl.a. arbejdede med hvilke daglige ritualer, vi har til at sørge for god “hygiejne” på de indre linjer. Enkel og effektfuld øvelse.

 

Noget af det, jeg kom i kontakt med, er vigtigheden af mine morgenritualer. Bad, god kaffe og god tid. Og så er der påklædningsøvelsen. Hvem er jeg i dag?

 

Da jeg ikke, hverken bærer uniform eller er i et miljø med stram dresscode, så er det hver dag op til mig selv, hvordan mit indre lederskab kommer til udtryk i mit ydre. Og den lille daglige forholden mig til mig selv, er faktisk et lille, men væsentligt ritual til min indre hygiejne.

 

Så hvad gør du - bevidst eller ubevidst - for dagligt at rengøre de indre linjer?

 

Hvilke ritualer er befordrende for dit personlige lederskab?

 

Og er der ritualer, der er kammet over og er blevet en del af den indre uro, eller blot er trætte og trænger til udskiftning?

 

Det personlige lederskab er i sandhed fortsat fascinerende, og i dag endte mit rituelle morgen-tjek in i lyserødt.


Kh.
Birgitte